Jahon adabiyotida globalizm muammolari - Yakhshieva Zulfizar Shavkatovna (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada jahon adabiyotida global muammolarning shakllari, uslublari va namoyon bo‘lish xususiyatlari tahlil qilinadi. Badiiy asarni faqat uning alohida qismlari, syujeti, kompozitsiyasi va turli ifoda vositalari orqali emas, balki voqealar sodir bo‘ladigan makon va zamon (xronotop) nuqtai nazaridan ham talqin etishning ahamiyati umumlashtiriladi.
Keywords: Modernizm; postmodernizm; neorealizm; global metamorfoza; roman