Sharof Rashidov asarlari asosida bo‘lajak pedagoglarning ma’naviy-axloqiy tarbiyasini shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari - Kilichova M.Kh. (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Sharof Rashidov asarlari asosida bo‘lajak pedagoglarning ma’naviy-axloqiy tarbiyasini shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda asosan Sharof Rashidovning «Bo‘rondan kuchli» va «G‘oliblar» romanlarining mazmun-mohiyati hamda ularning bosh qahramonlariga xos axloqiy fazilatlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada Sharof Rashidovning adabiy merosi orqali bo‘lajak pedagoglarda ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni shakllantirish jarayonida zamonaviy ta’lim va axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.