Sun’iy intellektni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish: pedagogik, metodik va axloqiy jihatlar - Saydalikhodjayeva Nilufar Fakhriddinovna; Askarov Abror Davlatmirzaevich (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Unda SI ning shaxsiylashtirilgan ta’limdagi pedagogik afzalliklari, raqamli vositalarni joriy etishning metodik yondashuvlari hamda ma’lumotlarni qayta ishlash, algoritmlar shaffofligi va pedagogik mas’uliyat bilan bog‘liq axloqiy muammolar yoritiladi. Shuningdek, o‘qituvchilarda yangi raqamli kompetensiyalarni shakllantirish va ta’limda SI dan mas’uliyatli foydalanish uchun me’yoriy-huquqiy asoslarni yaratish zarurligi ta’kidlanadi.
Keywords: Sun’iy intellekt; raqamli pedagogika; shaxsiylashtirilgan ta’lim; algoritmlar; axloqiy me’yorlar; raqamli kompetensiyalar; kelajak ta’limi