Pandemiya qanday qilib zamonaviy iqtisodiyotning asosiy innovatsion drayverlaridan biriga aylandi? - Ishbulatova A.I.; Minullina Ch.G.; Nurgalieva R.R. (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Ma’ruzada COVID-19 pandemiyasigacha bo‘lgan texnologik tendensiyalar hamda pandemiya keltirib chiqargan asosiy o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Biznesning yangi sharoitlarga muvaffaqiyatli moslashuviga oid aniq misollar keltiriladi, inqirozning iste’molchilar xulq-atvoridagi o‘zgarishlar, startaplarning rivojlanishi va venchur investitsiyalarining kengayishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi hamda COVID-19 davrining ijobiy natijalari yoritiladi.
Keywords: Pandemiya; iste’molchilar xulq-atvori; raqamlashtirish; karantin; iqtisodiyot; lokdaun; onlayn chakana savdo; raqamli valyutalar; masofaviy bank xizmatlari (MBX)