Ta’limda elektron resurslar: raqamli yondashuvning an’anaviy o‘qitish usullariga nisbatan afzalliklari - Ergashev, Ulugbek; Ibragimov, Zoyirjon (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada elektron ta’lim resurslarining (ETR) an’anaviy bosma darsliklarga nisbatan asosiy afzalliklari ko‘rib chiqilgan. Interaktivlik, multimedia imkoniyatlari, mobillik hamda axborotni doimiy yangilab borish imkoniyati kabi jihatlar tahlil qilingan. Elektron resurslar talabalarning ta’lim jarayonidagi faolligini oshirish, shaxsiylashtirilgan ta’limni tashkil etish va ta’lim mazmuni bilan interaktiv o‘zaro hamkorlikni ta’minlaydi. Zamonaviy raqamli ta’lim muhitida elektron ta’lim resurslarining o‘rni hamda ularning ta’lim jarayoni sifatiga ta’siriga alohida e’tibor qaratilgan.
Keywords: elektron ta’lim resurslari; raqamli ta’lim; elektron darsliklar; an’anaviy darsliklar; interaktivlik; multimedialilik; raqamli ta’lim muhiti; masofaviy ta’lim