SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI TA’LIM TIZIMLARINING WEB-LOYIHALASH KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada Sun’iy intellektga asoslangan ta’lim tizimlarining web-loyihalash kompetentligini shakllantirish va rivojlantirishdagi ilmiy-pedagogik imkoniyatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya jarayonlari chuqurlashib borayotgan sharoitda ta’lim tizimida ma’lumotlarga asoslangan (data-driven) va individuallashtirilgan yondashuvlarning ustuvorligi ortib borayotgani, o‘quv jarayonini boshqarishda yangi texnologik yechimlarni joriy etishni dolzarb ilmiy muammo sifatida yuzaga chiqarmoqda. Tadqiqotda Sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish orqali talabalar faoliyatini real vaqt rejimida kuzatish, web-loyihalash jarayonidagi o‘quv faoliyatini chuqur tahlil qilish, shaxsiy rivojlanish trayektoriyalarini aniqlash hamda ta’lim natijadorligini oshirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, data-driven pedagogika, kompetensiyaga asoslangan ta’lim va adaptiv ta’lim konsepsiyalarini integratsiyalash orqali baholash va diagnostikaning samarali mexanizmlari taklif etiladi.