BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLIGIDAGI MATNLARNI TUSHUNISH KO‘NIKMALARINI TAKOMILLASHTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda boshlang‘ich sinf ona tili darsliklaridagi matnlarni tushunish ko‘nikmalarini rivojlantirishda Sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sun’iy intellekt asosidagi raqamli vositalar yordamida o‘quvchilarning matnni tahlil qilish, mazmunini anglash va mustaqil fikr bildirish ko‘nikmalarini rivojlantirish mumkinligi asoslab beriladi. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim jarayonida Sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish o‘qish savodxonligini oshirishda samarali vosita ekanligi ko‘rsatib beriladi.