Sotsiomadaniy transformatsiyalar postmodern jamiyatning madaniy-tarixiy fenomeni sifatida (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada sotsiomadaniy transformatsiyalar postmodern davrning madaniy-tarixiy jarayonlari in’ikosi sifatida tahlil qilinadi. Unda postmodern jamiyatning asosiy xususiyatlari, jumladan, fragmentatsiyalashgan identiklik, madaniy simulyakrlar va an’anaviy qadriyatlarning dekonstruksiyasi ko‘rib chiqiladi. Mazkur jarayonlarning ta’lim muhiti va shaxsning psixologik rivojlanishiga ta’siriga alohida e’tibor qaratiladi. Muallif postmodernizmni pedagogikadagi an’anaviy metodik ta’minot shakllariga nisbatan yangi chaqiriq sifatida talqin qiladi.