Raqamli ekotizimlar postindustrial iqtisodiy rivojlanishning asosiy drayveri sifatida (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada bilim va innovatsiyalar iqtisodiy o‘sishning asosiy drayverlari hisoblangan postindustrial iqtisodiyotda raqamli ekotizimlarning o‘rni tahlil qilinadi. Unda postindustrial rivojlanishning nazariy asoslari ko‘rib chiqilib, raqamlashtirish, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar (Big Data) va platformaviy biznes modellarining mexanizmlari tahlil qilinadi. Xalqaro miqyosdagi raqamli raqobatbardoshlik, mehnat bozori transformatsiyasi hamda inson kapitalini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, kiberxavfsizlik xatarlari, ijtimoiy tengsizlik va axloqiy muammolarni o‘z ichiga olgan raqamli transformatsiya bilan bog‘liq asosiy chaqiriqlar ham yoritiladi.