Ta’limda sun’iy intellekt: afzalliklar va xavflar tahlili (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Bugungi dunyoda sun’iy intellekt jadal rivojlanmoqda, chunki ilg‘or mamlakatlar va korporatsiyalar ushbu sohaga katta sarmoya kiritmoqda. Bu ta’lim uchun yangi imkoniyatlar ochadi, biroq shu bilan birga jiddiy muammolarni ham yuzaga keltiradi. Ushbu maqolada hozirgi sharoitda SIni joriy etishning amaliy afzalliklari va kamchiliklari ko‘rib chiqiladi. Bir tomondan, ta’limni shaxsiylashtirish va muntazam vazifalarni avtomatlashtirish kabi afzalliklar tahlil qilinadi. Boshqa tomondan, tanqidiy fikrlashning pasayishi xavfidan tortib akademik halollik masalalarigacha bo‘lgan real muammolar o‘rganiladi. Ta’limda SIni yanada joriy etish istiqbollari hamda uning salohiyatidan imkon qadar samarali va xavfsiz foydalanish imkonini beruvchi shart-sharoitlarga alohida e’tibor qaratiladi.