Sun’iy intellektning generativ imkoniyatlari: KuraPlan.com sayti misolida ta’limdagi generativ vositalar sharhi (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning dolzarb masalalari ko‘rib chiqiladi. SI’dan foydalanishning afzalliklari va xavflari tahlil qilinadi hamda o‘qituvchilar va talabalar orasida ushbu texnologiyalarga bo‘lgan munosabat bo‘yicha tadqiqot natijalari keltiriladi. O‘quv-uslubiy materiallarni yaratishni avtomatlashtirishda SI’ning amaliy qo‘llanilishiga alohida e’tibor qaratilgan. Misol tariqasida Kuraplan.com platformasi — o‘quv dasturlari va kalendar-mavzuli rejalarni yaratishda generativ sun’iy intellektdan foydalanadigan onlayn xizmat ko‘rib chiqiladi. Bunday vositalarni ta’lim jarayoniga joriy etish o‘qituvchilarning ma’muriy yuklamasini kamaytirishi, ta’limni shaxsiylashtirishi va ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishi ko‘rsatilgan.