KASR TARTIBLI INTEGRALLI TENGLAMALARNI YECHISHDA NEYRON TARMOQLARDAN FOYDALANISHNI ASOSLASH (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Kasr tartibli bitta integral tenglamani yechishda neyron tarmoqlardan foydalanish tadqiq etiladi. Tenglamani sonli yechish uchun eng kichik kvadratlar metodini qo‘llash asoslanadi, neyron tarmoqlardan foydalangan holda hisoblash sxemasi tuziladi, uning parametrlari eng kichik kvadratlar metodi orqali topiladi hamda taqribiy yechimlarning aniq yechimga yaqinlashishi baholanadi.