YATROGEN XATOLARNING OLDINI OLISH: TEXNOLOGIYALARGA E’TIBOR (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
Maqolada tibbiy amaliyotda yatrogen xatolarning oldini olishga qaratilgan zamonaviy yondashuvlar, ayniqsa raqamli texnologiyalardan foydalanishga alohida e’tibor qaratilgan holda ko‘rib chiqiladi. Yatrogen xatolarga ta’rif beriladi va ular tasniflanadi, shuningdek, ularning yuzaga kelishining asosiy sabablari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt tizimlari, telemeditsina, elektron tibbiy kartalar, robotlashtirilgan komplekslar va simulyatsion o‘qitish kabi innovatsion yechimlarga alohida e’tibor beriladi. Maqolada sog‘liqni saqlashni raqamlashtirishning tibbiy yordam sifati va xavfsizligini oshirishga ta’sirini ko‘rsatuvchi ma’lumotlar keltirilgan. Texnologik yechimlarni joriy etish inson omilini kamaytirishi, diagnostika aniqligini oshirishi va davolash samaradorligini kuchaytirishi ta’kidlanadi. Ishda O‘zbekiston sog‘liqni saqlash tizimiga zamonaviy texnologiyalarni joriy etish tajribasi ham ko‘rib chiqiladi.