Kasbiy ta’lim muassasalari talabalarida iqtisodiy kompetentlikni rivojlantirish jarayoni (O‘zbekiston Ochiq Konferensiyasi, 2025)
O‘quv dasturlari, o‘qitish metodlari va darsdan tashqari faoliyatning talabalarda iqtisodiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi rolini hisobga olgan holda, iqtisodiy bilimlarni real hayotdagi amaliyot bilan integratsiyalash muhimligi ta’kidlanadi. Natijada tobora globallashib va raqobatbardosh bo‘lib borayotgan muhitda talabalarning shaxsiy va kasbiy muvaffaqiyati uchun zarur bo‘lgan iqtisodiy savodxonlikni rivojlantirishga yaxlit yondashuvning ahamiyati alohida qayd etiladi.